ChampinjoncrêpesCrêpes passar fint till påsk! En äggrätt och härlig fyllning av svampstuvning och spetsad med ädelost. Kan det bli bättre som buffémat? Du behöverPannkakor
Svampstuvning
Gör så här:Smöra en ugnsfast form. Vispa samman ingredienserna till pannkakssmeten och låt den stå och svälla cirka 15 minuter. Stek sedan tunna pannkakor i smör eller olja. Låt dem svalna något innan du fyller dem. Gör svampstuvningen såhär: Skiva svampen och smörfräs den tills den fått fin färg. Strö över mjölet och späd med grädde och crème fraiche. Låt stuvningen koka upp, späd med mjölken och låt sedan koka tills den tjocknat. Smula ner osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen svalna lite och lägg sedan en sked stuvning på vare pannkaka, rulla ihop och lägg den i formen med öppningen nedåt. Värm ugnen till 200 grader. Strö ost över crêpesen och gratinera i cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills de har fin färg. Servera varma. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. BrödreceptMera matbröd!Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd! ViltskavVildare matlagningVilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär! En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|